Slovan s piatou prehrou, Viťazu Podolsk podľahol 1:4

20.09.2013 Celý región

Bratislava 19. septembra (TASR) - Bratislava 19. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj vo svojom druhom domácom vystúpení v prebiehajúcej sezóne KHL, keď vo štvrtok podľahli vo vypredanej Slovnaft Aréne Viťazu Podolsk 1:4. O jediný gól "belasých" sa v závere druhej tretiny za stavu 0:4 postaral v presilovke český obranca Martin Škoula.

Zverenci trénera Rostislava Čadu si tak v šiestom zápase ročníka zaknihovali piatu prehru a s dvomi bodmi figurujú na samom chvoste ligovej tabuľky.

Ďalšie stretnutie odohrá slovenský účastník KHL v sobotu, keď privíta AK Bars Kazaň, štvorzápasovú domácu šnúru zakončí v pondelok súbojom proti obhajcovi Gagarinovho pohára Dinamu Moskva.

Priebeh zápasu:

Úvodná tretina sa niesla v nervóznom duchu. Na začiatku 7. minúty tvrdo narazil Sersen na mantinel Igguldena, ktorý sa so zranením tváre pobral do šatne a do hry sa už nevrátil. Rozhodcovia však poslali predčasne pod sprchy prekvapujúco Mojžíša, ktorý v danom momente ani nebol na ľade. Slovanisti sa päťminútovému oslabeniu aj so šťastím ubránili, po vypršaní trestu však z nenápadnej akcie napriahol z diaľky Vasiljev a prepálil Kopřivu - 0:1. O vyrovnanie sa okamžite pokúšal po krásnom sóle Kukumberg a následne dvakrát Ölvecký, zahrmelo však opäť na druhej strane. Na 2:0 pre hostí zvýšil Chafizullin, keď sa puk odrazil od hornej žŕdky a chrbta Kopřivu do domácej bránky. Hra potom nabrala rýchly spád, Netík nemohol zakončiť, lebo bol v úniku faulovaný, na druhej strane Kopřiva sa skvele presunul v bránkovisku a nedovolil skórovať Pyettovi. Na konci tretiny "belasí" nevyužili krátku presilovku o dvoch hráčov, no vzápätí si aj vydýchli, keď po Štajnochovej chybe Kopřiva zneškodnil šancu Hennessyho.

Slovanisti vykorčuľovali do druhej časti s cieľom konečne prelomiť strelecké trápenie, hneď na začiatku dejstva ich však schladil po individuálnej akcii Soloduchin - 0:3. Domáci potom predviedli sériu zahodených šancí, Kolena zabudol v dobrej pozícii puk za sebou, Bakoš a T. Mikúš pálili tesne vedľa a Miklíkov pokus zlikvidoval spoľahlivý Backlund. Hostia vedomí si jasného náskoku hrali uvoľnene a kombinačnou hrou sa poľahky dostávali až pred Kopřivu, ukázali to aj v 36. min, keď Soloduchinovu strelu zastavila žŕdka. O pár sekúnd sa už ale obranca Pyett nemýlil, keď na dvakrát prepasíroval puk za chrbát českého brankára. Fanúšikovia Slovana sa dočkali až v 38. minúte, Škoula v presilovke strelou od modrej čiary prekvapil Backlunda a znížil na 1:4.

V tretej tretine pokračovalo dobýjanie bránky Podolska. Hostia sa už nikam nehnali, zatiahli sa do defenzívnej ulity a domácim dovolili ohrozovať Backlunda maximálne strelami zo strednej vzdialenosti. V ojedinelej šanci sa ocitol Daňo, pálil ale vysoko nad. V 55. min sa prekľučkoval pred švédskeho brankára Vondrka, no mieril tiež nepresne. Záver zápasu sa už len dohrával, hráči Viťazu si bez problémov ustrážili trojgólový náskok a mohli sa tešiť z plného bodového zisku.

Slovan Bratislava - Viťaz Podolsk 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Góly: 38. Škoula (Sersen, Miklík) - 12. Vasiljev (Malevič, Mamin), 14. Chafizullin (Koroľuk, Šitikov), 21. Soloduchin (Golovkov, Rybakov), 36. Pyett (Podziňš). Rozhodovali: Kulakov, Ščenjov - Morozov, Putilin (všetci Rus.), vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Mojžíš (Slovan) 5 min+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: od 7. min Slovan s Mihálikom, od 21. Daňo namiesto R. Mráza, 10.055 divákov (vypredané).

Zostavy:
Slovan Bratislava: Kopřiva - Škoula, Sersen, Kutlák, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Bakoš, Kukumberg, Hudáček - R. Mráz, Kolena, T. Mikúš

Viťaz Podolsk: Backlund - Mezei, Pyett, Golovkov, Selezňov, Malevič, Chafizullin, Kudinov - Šitikov, Iggulden, Koroľuk - Koroľov, Rybakov, Soloduchin - Afinogenov, Hennessy, Poltorak - Vasiljev, Mamin, Podziňš

Hlasy po zápase:
Rostislav Čada, tréner Slovana: "Zápas sme začali s veľkým odhodlaním a presvedčením získať body, zodpovedala tomu aj hra v päťminútovom oslabení, ktoré sme uhrali veľkou bojovnosťou a usilovnou prácou. Žiaľ, v závere prvej tretiny sme dostali dva pomerne lacné góly. Napriek tomu sa domnievam, že sme pokračovali v nátlakovej hre so snahou vyrovnať, o čom svedčí aj pomer striel (38:23 v prospech Slovana, pozn. red.). Hrali sme proti dobre organizovanej obrannej hre súpera podporenej dobrým výkonom brankára. Som presvedčený, že dnešný výkon je cestou, s ktorou môžeme v ďalších zápasoch uspieť. Samozrejme, veľkým problémom zostávajú nevyužité šance."

Miroslav Kopřiva, brankár Slovana: "Chýba nám v koncovke aj trocha šťastia. Dokážeme si vypracovať kopec šancí, tie puky poskakujú po bránkovisku, alebo buď ich súper odpáli do bezpečia, alebo ich tam nedokážeme dotlačiť. Zákrok Sersena určite nebol na 5 min+DKZ, veď rozhodcovia ani nevedeli, koho majú vylúčiť. Škoda, že sme nebodovali. Verím, že sa to časom otočí."

Michal Sersen, obranca Slovana: "Rozhodcovia tú situáciu zo 7. minúty zle posúdili. Zákrok zapískali až po tom, čo súperov hráč začal dlhšie ležať na zemi. Nechcel som ísť von do konca zápasu, mrzí ma to kvôli Tomášovi Mojžíšovi. Dlho nehral, teraz sa mohol do toho dostať..."

Juraj Mikúš, útočník Slovana: "Mysleli sme si, že po ubránení päťminútového oslabenia nás to nakopne, ale nestalo sa tak. Vlani sme zvykli byť my tímom, ktorý dá prvý gól. V tejto sezóne ale väčšinou inkasujeme my ako prví a musíme potom viac tvoriť. Búšime do súperovej obrany, ale je to bez výsledku. Nedarí sa nám premieňať šance, čím viac sa snažíme, tým menej nám to ide. To je princíp padajúceho záchodu. Opäť sme prehrali, nemáme body a uteká nám to."

Jurij Leonov, tréner Viťazu: "Zápas sa mi veľmi páčil, mal vysoké tempo. Výsledok tomu možno nezodpovedá, ale súper hral veľmi dobre. Chcel by som sa poďakovať mojim hráčom za predvedený výkon."
 

Vyberte región